Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2675075
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2675075
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
•TEMAT:• Witam.Jestem z Włocławka.
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 8 •mies.• temu• #1079
|
Również jestem z Wloclawka.Obecnie ostatnie dwa tygodnie spędzilem w AP, a w zainteresowaniach moich parafie: Trąbin , Dobrzyń nad Wisłą,Kruszyn,Brześć.Jan
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 8 •mies.• temu• #1082
|
jan_ber1 •napisał•:
Również jestem z Wloclawka.Obecnie ostatnie dwa tygodnie spędzilem w AP, a w zainteresowaniach moich parafie: Trąbin , Dobrzyń nad Wisłą,Kruszyn,Brześć.Jan Witam Kujawiaka, witam nowo zarejestrowanego użytkownika naszego forum, proszę się rozgościć:) Miło słyszeć, że parafie w Dobrzyniu nad Wisłą oraz w Trąbinie są Panu bliskie. pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 8 •mies.• temu• #1083
|
Również witam włocławiaka. Bardzo się cieszę,bo też bywam w AP we Włocławku w poszukiwaniu oryginalnych dokumentów dotyczących mojej rodziny.Prosiłam pracowników aby w miarę możliwości wrzucali na swojej stronie skany rocznych zestawień z ksiąg kościelnych to będziemy przychodzić do nich z numerem aktu,przytakiwali ale .......Nie mam dobrego aparatu i świetnie się składa,że może Pan robić zdjęcia.Ja szukam danych z parafii Kłotno,Kowal i w pobliżu tych miejscowości,a także Szpetala Górnego,Chełmicy,Zadusznik,i w pobliżu.Jestem gotowa tłumaczyć z rosyjskiego roczne zestawienia.
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 7 •mies.• temu• #1090
|
Witam,
w dniu dzisiejszym na pocztę portalu wpłynął mail od stałej współpracowniczki z sugestią rozważenia decyzji w sprawie rozpoczęcia prac indeksacyjnych w zakresie akt notariuszy z miast ziemi dobrzyńskiej. Konkretnie, w sprawie indeksacji skorowidzów alfabetycznych do akt notarialnych, które znajdują się w AP we Włocławku. Dla naszych nowych gości portalowych przypominam tekst, który popełniłem na ten temat; www.szpejankowski.eu/index.php/pl/historie-rodzinne/165.html Kilka miesięcy wcześniej w prowadzonej korespondencji ze stałymi współpracownikami podjąłem już ten temat, ale wówczas nie było wśród nas mieszkańców Włocławka, po prostu nie miał kto wykonywać zdjęć. Uważam, że prace indeksacyjne ksiąg metrykalnych idą nam całkiem sprawnie i te robótki już opanowaliśmy, zarówno pod kątem systematycznego dopływu nowych materiałów jak i samej indeksacji. Zapewne jeszcze w br. będziemy wspólnie cieszyć się ze stworzenia 500-tysięcznej bazy danych:) Jednak życie idzie naprzód i my rozwijamy się w swoich poszukiwaniach. Wobec tego uważam, że można by przy okazji indeksacji metryk pociągnąć również wątek bliźniaczy. Potrzeba jednej lub dwóch osób, które zadeklarują się do systematycznego wykonywania zdjęć w AP we Włocławku oraz dwóch-trzech osób, które będą indeksować skorowidze alfabetyczne notariuszy (jedna chętna już jest, autorka maila, o której wspomniałem na wstępie). W załączniku prezentuję przykładową stronę spisu. Zainteresowanych omawianym tematem proszę o opinie oraz ewentualne deklaracje udziału w nowym przedsięwzięciu. Ps. w podjęciu akurat tego zagadnienia nie ma żadnej prywaty, ja te lekcje z genealogii odrobiłem już wcześniej. Stąd wiem jak słono trzeba było płacić za zlecone kwerendy. pozdrawiam Darek
•Załączniki:•
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 7 •mies.• temu• #1091
|
Cóż za zbieg okoliczności! Właśnie wczoraj miałam okazję zapoznać się z wyżej wspomnianym tekstem www.szpejankowski.eu/index.php/pl/historie-rodzinne/165.html i od razu pomyślałam jak dobrze byłoby przejrzeć te dokumenty. A tu taka niespodzianka!
Zgłaszam się pierwsza do indeksacji jak tylko będą chętni do wykonania zdjęć. Pozdrawiam. Ewelina |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 7 •mies.• temu• #1092
|
Panie Darku ja też się przyłączam do tłumaczenia. Dziękuję, że podjął Pan temat. Chętnego do zdjęć znajdziemy. Prawda Panie Janie ?
|
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
•Wygenerowano w• 0.16 •sekundy•