Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
•TEMAT:• Witam.Jestem z Włocławka.
Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #965
|
Witam.Jestem z Kujaw.Jako emerytka mam co nieco wolnego czasu i zainteresowałam się przeszłością mojej rodziny.Idzie mi to wolno,ale jak trafiłam na Wasz portal to mi wróciły chęci do poszukiwania przodków.Jeżeli mogę być pomocna to chętnie spróbuję indeksować materiały z Włocławka i okolic.Mam alfabet rosyjski i staro rosyjski oraz niemiecki i cierpliwość w tłumaczeniu .Podeślijcie mi jakąś listę. Przetłumaczyłam akt urodzenia mojego ojca z 1915 roku.Myślę,że dużym plusem będzie znajomość nazwisk z mojego terenu.
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #966
|
Witam Pani Barbaro,
miło, że nasza grupa indeksujących powiększy się o kolejną osobę. Szczegóły współpracy prześlę na priv.\ Jednocześnie zachęcam do zapoznania się z tematem tego forum; Indeksacja - wolne materiały, proszę wybrać pozostający w Pani zainteresowaniu materiał i dać znać od czego zaczynamy:) pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #980
|
Witam, potrzebuję pomocy w poszukiwaniach w archiwum we Włocławku, jeżeli Pani by ewentualnie była gotowa mi pomóc, prosze o kontakt na meila
•Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.•
Z góry dziekuje za odpowiedz, pozytywna lub nie. Pozdrawiam z Zielonej Góry
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #981
|
Nie wiem jakich informacji Pani potrzebuje, ale tak naprawdę to jeszcze nie byłam w archiwum ani Państwowym ani Katedralnym. W tej chwili indeksuję jedną z parafii z naszego rejonu i mam trochę pracy, ale w tym miesiącu postaram się być w archiwum państwowym, i poszukać gdzie jest katedralne.
Jestem na początku tej jakże ciekawej pracy i uczę się,ale służę pomocą w miarę swoich możliwości. Barbara |
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #1008
|
Witam, potrzebuje informacji dot. kilku metryk z parafii Rogowo i Skrwilno. Szczegółowo mogę wszystko opisać. Ja mieszkam w Zielonej Górze a zatem trochę mam daleko do miejscowości gdzie są moje korzenie. Łatwiej byłoby mi pisać na prywatny adres meilowy odnośnie szczegółów dot. poszukiwań. Pozdrawiam Teresa
|
|
|
Odp: Witam.Jestem z Włocławka. •12 •lata•, 5 •mies.• temu• #1009
|
Witam. Niestety moja wiedza na temat poruszania się po portalach genealogicznych nie jest jeszcze zbyt imponująca więc nie mogę służyć Pani pomocą, ale życzę powodzenia w poszukiwaniu. A potrzebna jest tu wielka cierpliwość.
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.19 •sekundy•