Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2636593
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2636593
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Wspólna indeksacja wybranych parafii
(1 •przeglądających•) (1) •Gość•
•TEMAT:• Wspólna indeksacja wybranych parafii
Odp: Wspólna indeksacja wybranych parafii •8 •lata•, 5 •mies.• temu• #2409
|
No tak chętnych nie ma. To przykre, bo i sami by skorzystali przy indeksowaniu i inni też przy okazji. No i język by podszkolili.Zaobserwowałam , że niektórym poszukującym przodków najlepiej pasuje "podanie na tacy". Powoli przybywa indeksu, bo wiadomo genealogia w archiwach szwankuje , ale przybywa.
|
|
|
Odp: Wspólna indeksacja wybranych parafii •8 •lata•, 4 •mies.• temu• #2411
|
www.genealogiawarchiwach.pl dziś znowu padła.
|
|
|
Odp: Wspólna indeksacja wybranych parafii •8 •lata•, 4 •mies.• temu• #2412
|
Witam. Dzisiaj wysłałam cd. ślubów włocławskich w latach 1866-1870.Zaczynam od 1871 roku.
|
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Wspólna indeksacja wybranych parafii •7 •lata•, 10 •mies.• temu• #2428
|
WItam.Wysłałam dziś śluby włocławskie w latach 1871-1875.Zaczynam od 1876 r
Barbara |
|
•Ostatnio zmieniany•: •7 •lata•, 10 •mies.• temu• •przez• barbara 1947.
|
Odp: Wspólna indeksacja wybranych parafii •7 •lata•, 9 •mies.• temu• #2430
|
Dawno już nic nie wrzucałem w tym temacie a od ostatniego czasu zmieniło się bardzo wiele. Z racji większego zainteresowania rozpocząłem jakiś czas temu pracę nad parafiami na Kujawach wschodnich - m.in Kowal czy Grabkowo. Obecnie indeksujemy kilkanaście parafii z tamtych regionów a liczba zaangażowanych osób to już ponad 20 osób.
Obecnie rozszerzamy pracę także na obszar Ziemi Dobrzyńskiej, gdzie już rozpoczęła pracę ekipa pracująca nad Rypinem a także niedługo rozpoczną się pracę nad uzupełnieniem braków z parafii Lipno. Jest kilka osób, które również z chęcią włączą się w pracę choć jeszcze nie ustaliliśmy jakimi parafiami się zajmą. Jeśli ktoś jest zainteresowany to serdecznie zapraszam do pomocy. Wiele parafii wymaga tak naprawdę niewielkich uzupełnień Przy okazji zapraszam osoby będące rodem z Kujaw czy Ziemii Dobrzyńskiej, które są zainteresowane badaniami genetycznymi. Szczególnie zależy mi na potomkach szlachty, ale nie jest to warunek konieczny. Pozdrawiam serdecznie Michał Golubiński |
|
|
•Wygenerowano w• 0.20 •sekundy•