Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635530
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635530
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
|
•TEMAT:• Golub
Golub •14 •lata•, 2 •mies.• temu• #180
|
witam. Jestem tu po raz pierwszy i mylą mnie trochę te nazwy w obcym języku, na wskroś jestem polakiem i używam tylko tego języka, na inne to już trochę za późno, chociaż jak mówią że na naukę nigdy nie jest za późno. Nazywam się Marian Pniewski i mieszkam w Toruniu od 02.05.1978r. Pochodzę z Golubia - Dobrzynia, a właściwie z tej pierwszej nazwy. Interesuje się genealogią i historią naszych - Małych Ojczyzn.Należę do Kuj -pom. towarzystwa Genealogicznego w Toruniu, zapraszam na naszą stronę - KPTG -Toruń. Na tym portalu dzięki uprzejmości Darka i Irka umieszczone są tu już moje wiersze i fragment mojej kroniki rodzinnej po stronie mojej matki - rodziny Grubeckich, Jaworuckich , a przede wszystkim Wilczewskich - to rodowe nazwisko mojej mamy Marty. Myśle, że będe teraz częstszym gościem na tym portalu, no jeśli admin pozwoli. Pozdrawiam wszystkich genealogów i miłosników małych ojczyzn. Marian Pniewski.
|
|
•Ostatnio zmieniany•: •14 •lata•, 2 •mies.• temu• •przez• admin.
|
Re: Golub •14 •lata•, 2 •mies.• temu• #181
|
Witaj Marianie,
zapraszam, rozgość się na stałe. Twoja wiedza o Golubiu, szerzej, o ziemi chełmińskiej będzie zapewne interesującym uzupełnieniem naszej tematyki głównej. Kilku stałych gości portalowych, równolegle prowadzi poszukiwania po obu stronach dawnej granicy. Sądzę, że pozostali (zapewne w przeważającej ilości)prędzej czy później również przeniosą swoje poszukiwania na teren parafii ziemi chełmińskiej;) Jak już doświadczyliśmy we własnych poszukiwaniach rodzinnych oraz na podstawie wiedzy przekazywanej przez naszych gości portalowych, mogę stwierdzić, że nie możemy zamknąć się jedynie w umownie przyjętych granicach dawnej ziemi dobrzyńskiej. Szczególnie jest to ważne, w toku poszukiwań w na terenie parafii przygranicznych. Dla naszych przodków dawne granice rozbiorowe nie były przeszkodą, co starałem się udowodnić w treści artykułu; Szukaj przodka w Prusach. Marianie, proponuję stałą współpracę. Szczegóły możemy omówić na pw. Osobiście liczę na jej owocne rezultaty. Pozdrawiam Darek |
|
•Ostatnio zmieniany•: •14 •lata•, 2 •mies.• temu• •przez• admin.
|
|
•Wygenerowano w• 0.12 •sekundy•