Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635535
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635535
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
|
•TEMAT:• Tablica pamiątkowa
Odp: Tablica pamiątkowa •11 •lata•, 4 •mies.• temu• #1570
|
poprawione foto.
•Załączniki:•
|
|
|
Odp: Tablica pamiątkowa •11 •lata•, 4 •mies.• temu• #1571
|
W dniu 06.02.2014r., a wiec w ubiegły piątek odbyło się już kolejne spotkanie w sprawie ufundowania tablicy pamiątkowej ku czci osób deportowanych do ZSRR w styczniu 1945r. z miasta Golubia - Dobrzynia i okolic. Na spotkaniu tym grupa inicjatywna pod przewodnictwem p. Ewy Kaźmierkiewicz przedstawiła projekt pomnika na którym będą umieszczone tablice z nazwiskami ponad stu osób deportowanych do ZSRR. Pomnik ten stanie prawdopodobnie tuż przy kościele golubskim obok krzyża misyjnego.
Na konto wpływają już pierwsze wpłaty, jest już około 4000 zł, całkowity koszt ma wynieść ok. 8.000 zł - 10.000 zł. Społeczny komitet zwróci się w najbliższych dniach do władz miejskich i gminnych o wsparcie tego projektu. Następne spotkanie już z władzami miejskimi i kościelnymi miasta odbędzie się 20.03.2014r. Społeczny komitet zwraca się do wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie tej godnej inicjatywy, a zwłaszcza do byłych mieszkańców miasta Golubia - Dobrzynia, a także miejscowości wokół miasta. Numer konta jest podany w poprzednich postach, przy wpłacie należy nadmienić iż adresatem tego konta jest Społeczny Komitet budowy pomnika. Pozdrawiam serdecznie. Marian Pniewski |
|
|
Odp: Tablica pamiątkowa •10 •lata•, 8 •mies.• temu• #1686
|
A słowo ciałem się stało...
Gratulacje dla wszystkich członków społecznego komitetu. Szczególne słowa uznania kieruję do Mariana, Piotra i Pani Kaźmierkiewicz. pozdrawiam Darek |
|
•Ostatnio zmieniany•: •10 •lata•, 8 •mies.• temu• •przez• Darek1965.
|
Odp: Tablica pamiątkowa •10 •lata•, 8 •mies.• temu• #1688
|
Witam Darku. Dziekuje za uznanie, ale prawdę mówiąc nic wielkiego nie zrobiłem. Słowa uznania to sie należą przede wszyskim pani Ewie, panu Szymonowi Wisniewskiemu, panom Orfin, Marianowi Wąsewiczowi, który zbierał i uaktualniał imiona i nazwiska deportowanych wraz z panem Bartkowskim i wielu innym mieszkańcom G-D okolic, którzy wpłacali pieniążki na ten szczytny cel. Pomogły władze miasta, a także proboszczowie tutejszych parafii Bylo ich tak wielu I ja całym sercem byłem z nimi i jeśli tylko mogłem to pomagałem.
goo.gl/photos/KDf1YVjjYqWpQQ7U7 |
|
•Ostatnio zmieniany•: •10 •lata•, 8 •mies.• temu• •przez• marian_pe.
|
Odp: Tablica pamiątkowa •10 •lata•, 8 •mies.• temu• #1701
|
Witam,
dzisiaj na pocztę portalu wpłynął mail, który za zgodą autora upubliczniam. Dobra robota, więc i słów uznania nigdy za wiele:) ----------------------------------------------------------------------------- "Jestem wnukiem Stanisława Behlinga deportowanego do ZSRR. O odsłonięciu pomnika dowiedziałem się po fakcie. Szkoda, bo córka dziadka, Klara, czyli moja matka jeszcze cieszy się dobrym zdrowiem. Gratuluje inicjatywy. pozdrawiam Krzysztof Cieślak" ------------------------------------------------------------------------------ Portal Rodziny Szpejankowskich www.szpejankowski.eu •Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.• Witam Pana, dziękuję za wiadomość, ale nie swoich zasług nie dane jest nam przyjmować. Pomysłodawcy oraz członkowie społecznego komitetu budowy pomnika byli widoczni w kadrze oraz zostali wymienieni z nazwiska w filmie prezentującym jego odsłonięcie. Poza udostępnieniem łamów naszego forum do propagowania ideii jego budowy oraz jednorazową symboliczną wpłatą na konto budowy, nie posiadamy innych zasług w tej ważnej dla historii G-D społecznej inicjatywie. Ps. czy treść w/wym. maila mogę opublikować na naszym forum w przedmiotowym temacie? Na pewno pomysłodawcy budowy pomnika byliby zadowoleni:) pozdrawiam Dariusz Szpejenkowski -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.15 •sekundy•