Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
|
•TEMAT:• Cmentarze włocławskie
Cmentarze włocławskie •11 •lata•, 8 •mies.• temu• #1411
|
Witam wszystkich.
Z przyjemnością chcę Was poinformować,że na stronie Administracji Zasobów Komunalnych we Włocławku znajduje się wyszukiwarka miejsc pochówku wraz ze zdjęciem nagrobka oraz określona jest kwateria i jej usytuowanie na planie cmentarza.Jest ponad 20 tysięcy zdjęć.Po wpisaniu nazwiska wyświetla się imię i nazwisko osoby,data urodzenia,data zgonu,numer kwatery, rząd i numer grobu.Bardzo pomocna wyszukiwarka bo można znaleźć dane tak poszukiwane przez nas amatorów i łatwiej jest odnaleźć akty w archiwach. |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Irena
|
Odp: Cmentarze włocławskie •11 •lata•, 7 •mies.• temu• #1414
|
Wielkie dzięki!
Znalazłam 4 groby! pozdrawiam |
|
|
Odp: Cmentarze włocławskie •11 •lata•, 7 •mies.• temu• #1415
|
Witam.Bardzo proszę.Zupełnie przypadkowo dowiedziałam się w ubiegłym tygodniu w Archiwum Państwowym we Wlocławku ,że na portalu - genealodzy.pl w zakładce po lewej stronie pod pozycją "poczekalnia" znajduje się już wiele skanów , na razie meldunków z XIX wieku we Włocławku.Naprawdę warto tam zajrzeć,bo w takiej księdze meldunkowej jest wiele danych.i pod jednym adresem - numerem domu są całe rodziny z określeniem daty urodzenia,skąd przybyli,ich rodzice,pochodzenie.Ile mi to zaoszczędziło chodzenia i szukania.Wielkie dzięki tym paniom,które to robią.POLECAM.
Barbara |
|
|
Odp: Cmentarze włocławskie •11 •lata•, 7 •mies.• temu• #1416
|
A jeszcze dodam,że można wpisać w tę wyszukiwarkę tylko nazwisko i z całej listy wybrać interesującą nas osobę.
Barbara |
|
•Ostatnio zmieniany•: •11 •lata•, 7 •mies.• temu• •przez• barbara 1947.
|
Odp: Cmentarze włocławskie •11 •lata•, 7 •mies.• temu• #1417
|
Witam,
w tejże poczekalni/inne znajdziemy: Skorowidz mieszkańców gminy Raciążek XIX-XXw. Skorowidz m. Lubień Kujawski pozdrawiam Anna |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Irena
|
|
•Wygenerowano w• 0.13 •sekundy•