Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2635531
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
Witamy na forum. Podziel się z nami i naszymi użytkownikami, kim jesteś, czym się interesujesz i dlaczego postanowiłeś do nas dołączyć. Serdecznie zapraszamy wszystkich nowych członków naszej społeczności i mamy nadzieję że zagościsz u nas na dłużej!
|
•TEMAT:• Poszukiwania przodków.
Poszukiwania przodków. •12 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #1281
|
Witam. Gdyby ktoś poszukiwał aktów stanu cywilnego osób urodzonych w latach 1934 -1939 i 1945-1960 z miejscowości należących do parafii w Rózinowie (obecnie Włocławek) i urodzeń we Włocławku w roku 1964 to znajdzie je w Urzędzie Gminy w Brześciu Kujawskim. Nie wiem dlaczego akurat zdecydowano o przekazaniu tych dokumentów, ale wiem jedno, że szukałam aktów przez trzy miesiące i tylko upór pozwolił mi na ich odnalezienie.
|
|
|
Odp: Poszukiwania przodków. •12 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #1285
|
b1947 •napisał•:
Witam. Gdyby ktoś poszukiwał aktów stanu cywilnego osób urodzonych w latach 1934 -1939 i 1945-1960 z miejscowości należących do parafii w Rózinowie (obecnie Włocławek) i urodzeń we Włocławku w roku 1964 to znajdzie je w Urzędzie Gminy w Brześciu Kujawskim. Nie wiem dlaczego akurat zdecydowano o przekazaniu tych dokumentów, ale wiem jedno, że szukałam aktów przez trzy miesiące i tylko upór pozwolił mi na ich odnalezienie. Gratulacje! znam sprawę od podszewki i mogę zaświadczyć, że tylko upór Barbary spowodował ruszenie "czterech liter" przez urzędnika, który na początku twierdził, że tych roczników po prostu nie ma we Włocławku i tyle. A na pytania dla czego nie ma i gdzie ewentualnie mogą być przechowywane nie było żadnej odpowiedzi. Akcja (odwiedziny urzędu) Barbary trwała aż trzy miesiące i dopiero ostatnia wizyta i swego rodzaju drobny szantaż petentki, która oświadczyła że nie opuści pomieszczenia gdy się nie dowie prawdy, skutkowały wyżej omawianym sukcesem genealoga amatora. Barbaro, tak trzymać! pozdrawiam Darek |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.10 •sekundy•