Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637849
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637849
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
|
•TEMAT:• Kamionka, jaka to parafia?
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 3 •mies.• temu• #595
|
Tak szybciutko i od razu postaram się ogarnąć wszystkie odpowiedzi na moje pytanie.
Kopka to faktycznie może być nazwisko niemieckie stąd być może trudno je wyłuskać, ponieważ przodkowie przemieszczali się i często. Parafie na to wygląda muszę ogarnąć wszystkie możliwe. Napisałam już do AP w sprawie roczników (pełnych)parafia Rypin - zaczęłam od lat 1856 do 1860. Pierwszy raz takie złożyłam zamówienie. Długo przyglądałam się indeksacji a właściwie jej efektom- troszkę sie tego boję , ponieważ nie dysponuję wielkim czasem a przydałoby się. Praca w innym miejscu niż mieszkam pochłania bezcenne minuty. Postaram się jednak by chociaż troszkę dopomóc w tym wielkim uważam - dziele. W sprawie alegaty również pisałam - też zresztą pierwszy raz Tutaj opisałam jeden odnaleziony pozytywnie akt ale oczywiście nie tylko jest ten jeden. Ten jest najbardziej ciekawy i długo poszukiwany, właśnie na zbyt częste przemieszczanie się Rodziny Kopków przez Żałe, Puszczę Miejską - właściwie każde dziecko tej pary urodziło się w innym miejscu. To tak w skrócie - teraz biegnę na busa. Pozdrawiam Bogusia |
|
|
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 3 •mies.• temu• #634
|
wg "REGESTR DIECEZJÓW" Franciszka Czajkowskiego CZYLI WŁAŚCICIELE ZIEMSCY W KORONIE 1783 - 1784
Kamionka - parafia Osiek Wielki wieś, dekanat Golubio-Dulski, Diecezja Płocka właściciel - Bromirska, sędzina (wdowa) pozdrawiam Anna |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 3 •mies.• temu• •przez• B_ANNA. •Powód•: brak podpisu
|
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 3 •mies.• temu• #644
|
Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Oczekuję na akt urodzenia Jana żeby było śmieszniej to jeszcze nie wiem jaka to będzie miejscowość ani parafia. Zamówiłam alegatę do aktu ślubu - więc został wyszukany ten akt i już zeskanowany. Powinien niebawem przyjść bo wysłałam już potwierdzenie wpłaty na konto Archiwum. Otrzymam także 14 skanów ze skorowidzów urodzeń lata 1856-1860 parafii Rypin. To będzie taki mój maleńki wkład w indeksację. Pozdrawiam ciepło chociaż za oknem jeszcze zima. Bogusia |
|
|
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #671
|
Żeby do końca wyjaśnić tajemniczą Kamionkę - już wiem jak to z nią jest. Przyszedł z archiwum dokument stwierdzający, że ta moja Kamionka należy do parafii Rypin.
Pozdrawiam |
|
|
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #672
|
Witaj,
cieszę się, że moja wersja została potwierdzona, Kamionka, gm.Pręczki, parafia Rypin:) Korzystając z okazji dziękuję za Twój wkład w indeksację Rypina. Kolejne dwa roczniki już niebawem zostaną zweryfikowane i opublikowane:) Ps. czy Anna Kopka, poz. 154, to siostra Jana? pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Kamionka, jaka to parafia? •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #673
|
Witam
Cieszę się, że chociaż troszkę mogę pomóc, by inni poszukiwacze mogli odnaleźć swoich przodków. Wiem jak wielka jest radość, gdy odnajdujesz swoje nazwiska a jeszcze jak pasują lata - to radość jeszcze większa. Anna Kopka - to może być siostra Jana, ale przyznam, na początek liczę na odnalezienie aktu ślubu Rodziców Jana - Józefa Kopki i Jadwigi Tadajewskiej. Kusi również zamówienie aktu nr 154 w Archiwum. Jeszcze pomyślę jak to ugryźć. Pozdrawiam Bogusia |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.21 •sekundy•