Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637849
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637849
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
|
•TEMAT:• Żuchowscy i Gulińscy ze Strzyg
Żuchowscy i Gulińscy ze Strzyg •13 •lata•, 8 •mies.• temu• #339
|
Pozdrawiam serdecznie,
I proszę serdecznie o wiadomość o Żuchowskich ze Strzyg. Niestety, niewiele wiem o rodzinie mojego ojca. Józef Żuchowski , urodzony 1925 r. w Strzygach, był synem Stanisława i Żofii z Gulińskich (urodzonej w 1898 r. w Strzygach). I nic więcej nie wiem. No, może jeden jedyny fakt, że ojciec miał dużo starszego od siebie brata - Hieronima, z którym nie utrzymywał żadnych kontaktów, niestety. Każda wiadomość, każda wskazówka będzie ma wagę złota. Dopiero zaczyną przygodę z genealogią i poruszam się we mgle... Ewa Żuchowska •Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.• |
|
|
Odp: Żuchowscy i Gulińscy ze Strzyg •13 •lata•, 8 •mies.• temu• #340
|
Witam serdecznie Pani Ewo
W związku z tym, iż Pani dopiero rozpoczyna swoje poszukiwania przodków, a Pani przodek urodził się w 1925 roku w Strzygach, to proponuje skontaktować się z USC GM. Osiek poprosić o kserokopie aktu urodzenia Stanisława, a także zwrócić się do tegoż USC o sprawdzenie ich zasobu ślubów odnośnie Stanisława i Żofii z Gulińskich w latach 1912 - 1925, skoro Zofia urodziła się w Strzygach, to raczej tam Stanisław ją poślubił. Dane ze ślubu pomogą określić dalsze poszukiwania - to chyba najprostsza droga TEL do USC OSIEK (56) 4938121 Pozdr. Paweł •Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.• |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.22 •sekundy•